info@remieconsultants.nl

Tip! 7 REDENEN WAAROM RECRUITERS NIET OP JE LINKEDIN PROFIEL KLIKKEN!

Nieuws Interviews Tip! 7 REDENEN WAAROM RECRUITERS NIET OP JE LINKEDIN PROFIEL KLIKKEN!
Tip! 7 REDENEN WAAROM RECRUITERS NIET OP JE LINKEDIN PROFIEL KLIKKEN!

7 Redenen waarom recruiters niet op je LinkedIn profiel klikken

LinkedIn is de musthave social media site bij uitstek voor sollicitanten van alle niveaus. Omdat bijna alle recruiters inmiddels gebruik maken van dit medium en het laat zien wat je in huis hebt en wie je bent. Maar wat nou als je een profiel hebt aangemaakt en het dan ijzingwekking stil blijft?

' Recruiters & LinkedIn '

7 Redenen

Het zou wel eens hieraan kunnen liggen:

Reden 1
Je profiel is niet zichtbaar: Je hebt je openbare profiel niet open gezet. Als er op je gegoogeld wordt dan zien ze dus vrijwel geen informatie over je beschikbaar.

Reden 2
Je hebt (nog) geen profielfoto op je profiel, of deze is niet zichtbaar op je openbare profiel. Profielen met profielfoto hebben 5x meer kans tot aanklikken. De eerste winst! We willen weten wie er achter een profiel zit. Social media zijn niet voor niks ‘social’!

Reden 3
Je profielfoto is vaag of niet professioneel genoeg. Tip: Ga met een vriend(in) met een goed mobieltje even bij een muur staan die er prima uit ziet. Laat hem/haar gewoon tientallen foto’s maken. Kam je haren, doe een lippenstift op, trek je colbertje aan. Lach! Kijk in de camera. En wellicht zit er wel een hele mooie foto tussen. Of ga naar een professionele fotograaf natuurlijk.

Reden 4
Je hebt geen recruiters toegevoegd aan je netwerk. Tja, als je ze niet toevoegt, kennen ze je ook niet. Gewoon doen en een oprecht verhaaltje erbij typen waarom je ze toevoegt. Soms hoor je niks, soms wel. Laat je niet kisten. Een erbij is 1 winst. Denk zo maar!

Reden 5
Je headline is niet aantrekkelijk genoeg om aan te klikken. Vergeet niet dat recruiters een lijst met tientallen mensen zien en daaruit moeten kiezen. Ze zullen ze echt niet allemaal aanklikken. Hoe ga jij ervoor zorgen dat ze je aanklikken? Tip: Doe onderzoek en doe zelf even een onderzoek op LinkedIn: Doe alsof je een recruiter bent en toets je functienaam in. Hoe lang is de lijst met mensen, welke mensen vallen op en wie klik je aan? Waarom?

Reden 6
Je gebruikt geen, of te weinig zoekwoorden in je profiel. Laat de functietitel van de functie die je zoekt minimaal 5 keer terug komen in je profiel. Gebruik ook aanpalende zoekwoorden. Bijvoorbeeld: Medewerker P&O maar ook HRM, PZ, HR en ziekteverzuim.

Reden 7
Je hebt geen contactgegevens op je profiel staan. Zorg dat ze je makkelijk kunnen bereiken en zet je contactgegevens bij voorkeur in de samenvatting.

Heb je bovenstaande zaken wel goed op orde en ben je toch nog niet in beeld? Maak dan meer gebruik van groepen en updates. Like, deel en reageer. Doe mee met het gesprek en de discussie. Deel relevante informatie en laat jezelf zien.